Tuesday, December 27, 2005

Ne zaman baslatalim?

Bir onceki yazinin yorumlarinda Zinnur'a, en azindan Amerika icinde odemeleri PayPal yoluyla alabiliriz yazmistim. Sonucta yine Turkiye'ye para transferi sorunumuz olacak ama onu da belki birimiz Turkiye'ye giderken goturebilir ya da hic olmazsa banka transferi yaparak halledebiliriz. Uluslararasi banka transferi $35 - $40 ve bir de alici banka tarafindan kesilebiliyor. Belki Ipek'in verdigi hesabin bulundugu banka sebebini gorunce o kesintiyi yapmayabilir; o kismini sorup ogrenebilirsek cok iyi olur.

Paypal'da odemeler dogrudan banka hesabindan cekilmis gibi olabildigi gibi kredi kartiyla da olabiliyor. Kredi karti icin %3 civari bir komisyonlari var ki o da dogal; kredi kartinin aldigi parayi kesiyorlar. Bu yol sizlere de uygun geliyorsa daha da arastirma yapabilirim. Ayrica kisisel, banka ya da posta ceki gondermek isteyen olursa bu konuyla da ugrasmaya hazirim.

Bir de basliktaki soru: ne zaman baslatmak istiyoruz ve ne kadar sureyle yayinlansin? Ne dersiniz?

Bu soruyu sorarken, kendi fikrimi de vermek istedim: en az 1 ay yayinlansin ve yilbasinin ilk gunuyle beraber yayinlamaya baslayalim derim. Sizin fikriniz?

2 Comments:

Blogger incikboncuk said...

Ödeme yöntemi olarak bizim burda pek çek kullanıldığını sanmıyorum, kredi kartı nakite göre bile daha yaygın. Kızılay, TEGV gibi kuruluşlar için hesap numaraları açılıyor YTL, USD, EUR falan buralara para transferi yapılıyor. Kredi kartından ödemeleri de sanki bir postan işlem yapılıyormuş gibi işlem görüyor.

Amerika kısmını ayrı, Türkiye kısmını ayrı yapsak bile bir de bunun Avrupa bacağı var, o nedenle kredi kartı olayını çözmek iyi olur. bunun için de resmi bir yardım kurumundan yardım almak iyi olabilir. çünkü bankalar durup dururken bize kredi kartı işlemi için pos tanımı yapmayabilirler.

2-3 sene önce üniversiteden arkadaşlarla bir hatıra ormanı olayına girişildi. 3 kişi gidip ortak hesap açtırdı, biz de o hesaba para gönderdik. Daha sonra orman bakanlığına para aktarıldı, dekont da taranarak ilgili kişilere mail ile gönderildi. Hesapta kalan para otomatik olarak fonda değerlendiği için bir süre sonra kalan parayı TEGV'e aktarıp hesabı kapattırdık

Çekilişi acaba bayramdan hemen sonra mı yapsak? Çünkü bu aralar yılbaşı, bayram derken herkes bi yerlere gidiyor. Bir de ocak ayında okullaın tatil olacağını göz önüne alarak çak fazla da gecikmemek gerek, bu sefer de insanlar çocuklarını alıp memlekete falan gidebilirler.

12/27/2005 11:45 PM  
Blogger pinomino said...

merhabalar..
bayram sonrası iyi bir fikir çünkü gerçekten şehir dışına gitme durumu olabiliyor..bir de çekiliş noter huzurunda mı olacak? ya da nasıl yapılacak..bu konu üzerinde düşünüldü mü?

12/28/2005 12:28 AM  

Post a Comment

<< Home